Начало Новини Актуално Представители на образователните институции в Стара Загора дискутират иновациите и новите методи на обучение

Представители на образователните институции в Стара Загора дискутират иновациите и новите методи на обучение

Актуално

Информационно събитие Дни на иновациите в образованието събра представители на образователните институции в Стара Загора на дискусия, засягаща новите методи на обучение. Инициативата се организира от Центъра за творческо обучение в партньорство с Педагогически факултет, ДИПКУ и Тракийски университет Стара Загора.

Събитието откриха ръководителят на Център за творческо обучение д-р Александър Ангелов, който разказа повече за дейностите на Центъра, заедно с проф. Галя Кожухарова, В. И. Д. декан на Педагогически факултет. Тя поздрави участниците и заяви увереност в успеха и резултата от форума.

Началникът на отдел Образование на Община Стара Загора Станимира Димитрова също приветства гостите и взе участие в дискусията за ЛЕГО образованието, което е насочено към подхода на учене чрез игра.

Програмата разглежда въпросите за социално и емоционално развитие на децата и STEAM обучението. Интересен акцент е изкуственият интелект в образованието и неговата роля за оптимизиране на административните процеси и влизането му в класната стая. Част от темите е и образователната роботика, която може да бъде въведена в час. Дни на иновациите в образованието е поредица от информационни събития и срещи с училища и детски градини в България. До момента в събитието участие са взели над 1000 учители и директори от Пловдив, Варна, Добрич, Благоевград и Русе. Следващи точки са Сливен, Бургас, София и Плевен.

Източник: stz24.com

Още новини