Начало Новини Актуално Представиха новите зам.-кметове на Стара Загора Надежда Чакърова и Радостин Танев пред ръководствата на селата от община

Представиха новите зам.-кметове на Стара Загора Надежда Чакърова и Радостин Танев пред ръководствата на селата от общината

Актуално

Ежемесечната среща на кметовете и кметските наместници от селата на община Стара Загора, първа за 2023 година, започна с представяне на новите членове на екипа на кмета Живко Тодоров. Надежда Чакърова, която пое ресора Образование, здравеопазване и социални дейности, поздрави ръководствата на малките населени места. Радвам се да ви видя заедно. Всички въпроси, които засягат отговорностите ми, ще получат отговор. Предстои ми среща с екипите на детските градини и училищата, които са в селата, за да се запозная с проблемите им отблизо. Амбицията ми е да имаме добра и градивна комуникация, за да вземаме заедно адекватни решения и подобряваме образователната и здравната среда, сподели Чакърова.

Радостин Танев, който отговаря вече за ресор Транспорт, чистота и екология, също се обърна към кметовете и кметските наместници. Няма малко село, няма малък проблем - всички казуси, които имате пред вас и касаят живота в населено ви място, ще бъдат чути. Вярвам, че заедно ще успеем да свършим добри дела, да надградим постигнатото. Кабинетът ми ще е винаги отворен за всички ви, каза Танев. В аванс той сподели, че предстои финално да бъде огледана от експерти новата транспортна схема, за да се подложи на обществено обсъждане. Той допълни, че започва срещи с екипа си в селата, като приоритет ще бъде темата за чистотата и качеството на услугата.

Част от въпросите, поставени пред новите зам.-кметове на общината, касаеха почистване на дерета, храсти и дървета, проблеми, свързани с пътната инфраструктура и графика на междуселищния транспорт. Срещата традиционно води секретарят на Общинска администрация Делян Иванов, а участие в януарската взеха още Росица Копривчина - директор на Дирекция Транспорт, чистота и екология и Деница Тодорова, която подпомага административната работа на кметовете и кметските наместници.

Още новини