Начало Новини Актуално Председателят на ТПП - Стара Загора запозна ученици от Раднево с икономическия потенциал на региона (видео)

Председателят на ТПП - Стара Загора запозна ученици от Раднево с икономическия потенциал на региона (видео)

Актуално
мини марица изток олег стоилов

Председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов представи пред 80 ученици от Раднево теми, свързани с енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници, екологията и туризма. Срещата беше организирана от Мини Марица изток ЕАД. Презентациите бяха базираха на примери и успешни практики от региона на Стара Загора.

Олег Стоилов запозна учениците с основните икономически дейности и възможността за привличане на инвестиции. Той запозна децата и с историческите забележителности на Стара Загора и туристическите атракции.

Младежите проявиха интерес към възможността за изграждане на фотоволтаични централи и вятърни паркове. Потърсиха и съвет по какъв начин да бъдат опазвани паметниците. Олег Стоилов сподели добрите практики на неправителствените организации в Стара Загора. Една от успешните форми е реализиране на доброволчески кампании, които са насочени към децата и младите хора. В Стара Загора при една от инициативите, наречена Осинови паметник, ученици се грижат за даден паметник.

Още новини