Начало Новини Актуално Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу е на посещение в България

Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу е на посещение в България

Актуално
Барозу откриване метро

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу е на еднодневно работно посещение в България на 31 август по покана на министър-председателя Бойко Борисов. Двамата, в присъствието на президента на Република България Росен Плевнелиев, ще открият втория метродиаметър от Софийското метро, финансиран по ОП Транспорт и съфинансиран от българска страна. Те ще посетят метростанциите Сердика, Лъвов мост, НДК и Европейски съюз.

В делегацията, водена от премиера, участват министрите Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Вежди Рашидов и кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Делегацията на ЕК включва европейския комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева.

По време на визитата си в България г-н Барозу ще проведе среща на четири очи с министър-председателя Бойко Борисов и среща в разширен състав, към която ще се присъединят вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министрите Николай Младенов, Диана Ковачева, Ивайло Московски, Лиляна Павлова. По време на посещението си в страната ни председателят на Европейската комисия ще се срещне и с президента Росен Плевнелиев.

Още новини