Начало Новини Актуално Председателят на БТПП Цветан Симеонов ще говори пред Втория европейски парламент на предприятията

Председателят на БТПП Цветан Симеонов ще говори пред Втория европейски парламент на предприятията

Актуално
парламент на Европа

Над 700 предприемачи от всички размери и сектори от бизнеса и следващите от 45 eвропейски страни, се събират на 14 октомври 2010 г. в пленарната зала на Европейския парламент в Брюксел. Те ще участват във Втория европейски парламент на предприятията, организиран от EUROCHAMBRES и нейната мрежа от търговски камари.

Както при първото издание на събитието, което се състоя през 2008 г., предприемачите ще обсъдят и гласуват по редица теми, свързани с бизнеса лице в лице с  представители на Европейските институции.

Целта на това събитие – да дадем думата директно на предприемачите да се чуе гласа на бизнеса по много ключови въпроси, които ще бъдат на масата в следващите няколко месеца - казва Алесандро Барберис, председател на EUROCHAMBRES. - Това вероятно ще допринесе и за по-голямо взаимно разбирателство между света на бизнеса и политиката, светове, които твърде често се появяват много раздалечени един от друг, но които, разбира се, неразривно са свързани, допълни той.

Йежи Бузек, председател на Европейския парламент, и Херман ван Ромпуй, председател на Европейския съвет, ще открият събитието, заедно с председателя на EUROCHAMBRES Алесандро Барберис. Министър-председателят на Белгия Ив Льотерм ще присъства на заключителната сесия.

Европейският парламент на предприятията ще работи в три сесии, всяка от които отговаря на серия от въпроси от текущата загриженост за бизнеса и кани пряко представители на Европейския парламент и на Европейската комисия в отговор на предприятията.

Председателят на УС на Българска-търговско промишлена палата Цветан Симеонов ще направи изказване в рамките на първата сесия посветена на условията за справяне с икономическите кризи, политиката на ЕС за малките и средните предприятия, цифровия дневен ред, колективна защита и правата на потребителите.

Още новини