Начало Новини Актуално Председателят на БТПП бе преизбран за член на Борда на директорите на Европалати

Председателят на БТПП бе преизбран за член на Борда на директорите на Европалати

Актуално

Председател БТПП преизбран член Борд директори ЕвропалатиПроведе се 114-ата пленарна асамблея на Асоциацията на европейските търговско-промишлени палати (Европалати) и редовното заседание на Борда на директорите на Асоциацията в Истанбул, Турция.

В рамките на заседанието Райхард Вебер, който до сега бе зам.-председател на Европалати, беше избран за председател на Европалати, а за зам.-председатели бяха избрани: Рифат Хисарчиклиоглу - председател на Съюз на камарите и стоковите борси - Турция, Пиер Граменя - генерален директор на Търговска камара - Люксембург и Марта Шулц - зам.-председател на Австрийска стопанска камара. Проведе се избор и на членове на Борда на директорите на Асоциацията. Председателят на БТПП Цветан Симеонов бе преизбран за член на Борда на директорите на Европалати за 2014 г., а зам.-председателят на БТПП Георги Стоев – за член на Бюджетната комисия.

Във встъпителната си реч като председател Райхард Вебер заяви: Европалати ще трябва да играят важна роля през следващите години – като един силен глас и като влиятелен представител на европейската мрежа от палати. Ако успеем да окажем ефективна подкрепа и представителство на своите членове, ние ще засилим позициите на Европалатите и на мрежата от палати като цяло – и в нашите собствени страни, и на европейско равнище.

Мандатът на Райхард Вебер ще се съсредоточи върху три приоритета:

Насърчаване на Европалати като всеобхващаща и просперираща европейска мрежа от палати, чрез засилване на контактите между техните членове и улесняване на възможностите за тях да се учат един от друг;

Позициониране на палатите като компетентни партньори в ключови сектори като представителства на МСП, иновации, образование и обучение;

Засилване на сътрудничеството с останалите заинтересовани страни в Европа.

В хода на заседанието на Европалати бе представен и календарът за събитията на организацията за 2014 г., като се предвиждат двете пленарни асамблеи и редовните заседания на Борда на директорите да се проведат през юни и октомври следващата година. Беше изнесен и доклад с резултатите на настоящото литовското председателство на ЕС (от юли до декември 2013 г.).

Райхард Вебер, който до сега бе зам.-председател на Европалати, беше избран за председател на Европалати

Още новини