Начало Новини Актуално Председателите от системата БТПП искат нови мерки за развитие на бизнеса

Председателите от системата БТПП искат нови мерки за развитие на бизнеса

Актуално
Председателски съвет на БТПП

На заседание в Русе председателите от системата Българска търговско-промишлена палата (БТПП) взеха решение да настояват за приемане на пакет от мерки за развитие на бизнеса, като условие за участие в обсъждането в НСТС на представените наскоро искания от синдикатите за приемане на мерки за борба с бедността.

Съветът на председателите на регионални търговско-промишлени палати и камари при Българската търговско-промишлена палата се проведе при домакинство на Русенска търговско-индустриална камара. На заседанието беше дискутирана Дунавската стратегия като шанс за развитие на българските региони, с участието на арх. Белин Моллов, консултант по европейски проекти.

Съветът на председателите на регионални търговско-промишлени палати и камари обсъдиха възможностите на новия програмен период 2014-2020 и формите на финансиране, които ще са по-ефективни и стимулиращи бизнеса.

В рамките на гостуването в Русе Цветан Симеонов проведе среща с областния управител на Русенска област Пламен Стоилов, на която бяха разгледани плановете за подобряване на икономическата среда в региона и разширяване на взаимозействието между държавните органи и РТПКамара.

Председателят на БТПП разговаря и с кмета на Русе Божидар Йотов.Председателите на регионални палати определиха за дата на следваща среща 18 ноември в град Враца, когато Врачанската палата ще отбележи своята 20 годишнина, съобщиха от пресцентъра на БТПП.

Още новини