Начало Новини Актуално Председатели на общински съвети са против закриването на влакове

Председатели на общински съвети са против закриването на влакове

Актуално

Да не се съкращават 5 влака, преминаващи през територията на Казанлък, Мъглиж, Павел баня, Николаево и Гурково, са поискали в декларация до министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски председателите на общинските съвети.

Срещата е инициирана от председателя на Общинския съвет в Мъглиж Младен Чернаков, след проведени срещи с работещи на гара Тулово жп служители, информира вестник Старозагорски новини. За нас е важно да не се съкращават тези влакове, с тях пътуват много ученици, хора, които работят в Казанлък. Освен това ще бъдат съкратени и хора, които живеят в нашите общини. Разговарях с работниците, които поискаха подкрепа и затова се обадих на колегите, коментира пред медията ни Младен Чернаков. Документът ще бъде предаден на депутата от ГЕРБ Емил Караниколов, който ще го внесе и в Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в Народното събрание, уточни той.
Според плановете на ръководството на холдинг БДЖ трябва да бъдат съкратени влакове по направленията Карлово - Сливен, Зимница - Карлово, Сливен - Казанлък, Варна - София и София - Варна. В района на Стара Загора пък влаковете са 12. Миналата седмица от Регионалния съвет на КНСБ изпратиха писма до кметовете на Стара Загора и Казанлък, с което ги уведомяват за намеренията.
От 24 ноември двата синдиката в системата на БДЖ започват ефективни стачни действия заради неподписания Колективен трудов договор и готвените реформи, които освен закриване на влакове, предвиждат и съкращаване на повече от 2000 човека персонал.

Още новини