Начало Новини Актуално Предприемачи поискаха допълнителни мерки срещу измамите

Предприемачи поискаха допълнителни мерки срещу измамите

Актуално

Заради нови форми на измами, български предприемачи поискаха от изпълнителната власт допълнителни мерки, които да регулират бизнес средата. За да избегнат стари дългове, собствениците на некоректни фирми регистрират нови и така се освобождават от натрупани задължения, посочи потърпевш пред вътрешния министър Цветан Цветанов.

Тези хора извършват съвсем злонамерени действия. В старата фирма, която е длъжник, ще останат дълговете, а новата фирма, те си прехвърлят бизнеса, и новата фирма просперира, предаде Insurance.bg. Накрая излиза, че тези хора са едни добри бизнесмени, чисти хора, които са действали безотговорно в миналото, карали са поршета и ферарита за сметка на другите фирми, които са създавали работни места, плащали са данъци и всъщност движат нещата в бизнеса и в страната.
На срещата потърпевшият бизнес настоя да се отнеме правото на фирмите да имат десетки сметки, както и когато се прехвърля фирма от един собственик на друг, да се прехвърлят и нейните задължения. Цветан Цветанов посочи, че ще разчита на сигналите на бизнеса в борбата срещу сивата икономика, корупцията и рекета, съобщи БНР.

 

Още новини