Начало Новини Актуално Предприемачът Николай Босолов дарява на Стара Загора концерт за 1 ноември

Предприемачът Николай Босолов дарява на Стара Загора концерт за 1 ноември

Актуално
гайда

34-годишният строителен предприемач от Стара Загора Николай Босолов е замислил и ще финансира музикалната част от официалното честване по случай празника на будителите - 1 ноември. Босолов е поканил 76 гайдари от Смолян, оперни изпълнители, смесения хор с диригент Емил Минев и възпитаници на НУМСИ Христина Морфова, които да зарадват с изкуството си старозагорци след тържеството на 1 ноември.

Началният час е 11:30, а мястото - паметникът на митрополит Методий Кусев пред входа на Аязмото.
Тъй като на тази дата е починал най-уважаваният старозагорски духовник, почит пред паметта му ще бъде отдадена чрез седмина гвардейци, които ще се опънат като струни и ще отдадат чест пред паметника на митрополита.

Дано времето да бъде хубаво, за да отдадем заслужено уважение към делото на дядо Методий. Каня всички старозагорци, поканил съм и представители на официалните институции, каза Босолов.

Той коментира и темата за полуразрушения бивш ресторант Аязмото на върха на емблематичния връх, като отбеляза, че местният бизнес би трябвало да намери начин бетонът и арматурата да изчезнат от мястото. На първо време там можело да остане само морава, а в бъдеще щяло да се помисли и за мечтите на първия следосвобожденски старозагорски владика там да се съгради малък манастир.

Информация: вестник Новината

Още новини