Начало Новини Актуално Предпазете бизнеса си от кибератаки

Предпазете бизнеса си от кибератаки

Актуално

Сигурността на вашия бизнес е основно ваш приоритет. Препоръчително е да се използват специалисти, ангажирани да  помагат в борбата срещу кибератаките. По-голямата част от тях са запознати с най-добрите практики за киберсигурност. Тъй като фишинг атаките се увеличават, трябва да можете да идентифицирате потенциални заплахи и да останете бдителни, за да защитите бизнеса си, както и данните, с които работите.

Как да забележите заплаха за киберсигурността
 
Важно е да разпознавате как може да изглежда една кибератака или заплаха. Това ще увеличи шансовете ви да я забележите, ако станете мишена. Ето някои често срещани видове киберзаплахи или кибератаки, които могат да ви засегнат:

Фишинг
Получавате неочакван и често спешен имейл, който ви подканва да кликнете върху линк. Такива линкове имат за цел да се сдобият с вашата лична информация – например данни за вход в профили – като ви убедят да въведете данните си, за да откраднат парите ви или информация.

Зловреден софтуер
Подобно на фишинга, получавате неочакван имейл, който ви призовава да кликнете върху линк, предназначен да инсталира зловреден софтуер – например вируси, шпионски софтуер и т.н. – на вашето цифрово устройство.

Социално инженерство

Този общ термин се отнася до методи за кибератака, които разчитат на техники за манипулиране, използващи човешките грешки и доверие за кражбата на поверителна информация.

Още новини