Начало Новини Предложения на БТПП за мерки в подкрепа на стопанските субекти във връзка с негативното влияние на COVID-19

Предложения на БТПП за мерки в подкрепа на стопанските субекти във връзка с негативното влияние на COVID-19

БТПП предлага 19 икономически меркиБългарската търговско-промишлена палата оценява високо усилията, които българските институции полагат за подкрепа на стопанските субекти и гражданите в актуалната ситуация. Има значителен напредък в реализацията на стъпки, насочени към най-пострадалите сектори. Според възможностите на бюджета, БТПП предлага да се разгледат и мерки с цел възстановяване на икономиката.

Изготвеният проект на мерки се базира на анкетно проучване сред членовете на БТПП, пристигнали становища от членове на БТПП, изследване на подобни инициативи в страни от Европа чрез мрежата на Европалати и Европейския иновационен и информационен център; получена информация от службите по търговско-икономическите въпроси на България в чужбина и дипломатическите мисии със седалище София по повод реализирани мерки в другите държави.

Българска търговско-промишлена палата предлага 19 икономически мерки - вижте ТУК.

Тези мерки са представени на вниманието на Народното събрание и изпълнителната власт, като Палатата е декларирала готовност да участва със своя капацитет и експертиза в обсъждането и на други предложения в подкрепа на икономиката.

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

Още новини