Начало Новини Актуално Празник на лютеницата организираха в Чирпан

Празник на лютеницата организираха в Чирпан

Актуално

След страхотните преживявания и емоции с талантливите момичета и момчета от трупата на невероятната Нешка Робева, изпълненията на оркестър "Канарите" и множеството други съпътстващи мероприятия, празниците по случай Деня на Чирпан приключиха на 9 септември с Празника на лютеницата.

Той се осъществи за първи път тази година, но от ръководството на Oбщина Чирпан уверяват, че няма да е последният, пише вестник Старозагорски новини.
В кулинарното състезание за приготвяне на българска домашна, екологично чиста лютеница се включиха общо 5 отбора - два от клуб на пенсионера "Иван Димов" и по един от Централен клуб на пенсионера, Клуб за хората с увреждания и Център за обществена подкрепа - Чирпан.
След като всички участници приготвиха своите дози лютеница, капитаните на отборите поднесоха на специално сформирано 4-членно жури своите произведения, за да ги оценят.
Журито бе много затруднено в оспорваната битка, тъй като и от петте глинени гърненца се носеше чудесен аромат на топла домашна лютеница. Наградата "Най-сладка лютеница" и специалната бъркалка получи "Цопаница", приготвена от отбора на Център за обществена подкрепа - Чирпан, с капитан Петранка Нанчева.
Въпреки че от Oбщина Чирпан бяха подготвили и награда за "Hай-загоряла лютеница", кметът на общината Васил Донев не връчи приза, тъй като нямаше такава. Всички се бяха справили прекрасно.

Още новини