Начало Новини Съобщения Празничните базари в Стара Загора започват на 6 декември

Празничните базари в Стара Загора започват на 6 декември

Съобщения

Коледните и новогодишни базари в Стара Загора ще се провеждат в периода от 6 декември до 7 януари, включително. Заявления за участие в тях ще се приемат от 8.30 ч. на 22 ноември до 17.30 ч. на 26 ноември, включително, в административните бюра.

13 ще са дървените къщички, с площ по 6 кв.м., които ще са разположени в централната част на града - в парк Пети октомври и по бул. Цар Симеон Велики- южно от Музея на религиите. На територията на АБ Изток са определени следните места - тротоарната площ пред магазин Боруй, пред читалище Св. Климент Охридски, пред бившия магазин Битова химия, както и на кръстовището на ул. Августа Траяна и бул. Патриарх Евтимий (пред Младежки дом).

В западната част на Стара Загора са определени за базар пространствата, намиращи се южно от бул. Цар Симеон Велики №39, северно от бул.Цар Симеон Велики №2 и в кв. Три чучура - център, северозападно от подлеза.

Коледно-новогодишният базар в кв. Зора ще бъде на централния му площад.

Отредените площи в кв. Железник са до автобусна спирка №1 на ул. Загорка, до кафене Съни на ул. Младост, както и до блок №37 на ул. Ген. Иван Пашинов.

На територията на коледните и новогодишни базари е разрешена продажбата само на детски играчки, дребни подаръчни комплекти, коледни аксесоари и украса, скара, вурстове, вино и пакетирани захарни изделия. Забранена е търговията с цигари и алкохолни напитки с действително алкохолно съдържание по обем над 18 % vol., пиротехнически изделия и взривни вещества, които създават опасност за живота и здравето на гражданите, както и конфекция, трикотаж, бельо, промишлени стоки.

Заповедта на кмета и необходимите документи за разрешение, както и определените места за продажба на коледни дръвчета в Стара Загора са публикувани в раздел Обявления на официалната страница на Община Стара Загора - https://starazagora.bg/bg/obyavleniya/zapoved-10-00-2754-za-organizirane-na-kolednite-i-novogodishni-bazari-na-teritoriyata-na-obshtina-stara-zagora

Още новини