Начало Новини Актуално Правителството одобри промени в състава на Акредитационния съвет на Националната агенция за оценяване и акредитация

Правителството одобри промени в състава на Акредитационния съвет на Националната агенция за оценяване и акредитация

Актуално

EKМинистерският съвет одобри промени в състава на Акредитационния съвет към Националната агенция за оценяване и акредитация (АС на НАОА). Актуализацията се налага поради изтичане на мандатите на някои от членовете на съвета.

Професор Владимир Пулков от Техническия университет - София става член на съвета от квотата на Министерството на образованието и науката. Останалите нови членове от страна на висшите училища, предложени от Съвета на ректорите, са проф. д.н.к. Мария Шнитер от Пловдивския университет Паисий Хилендарски, доц. Силвия Цветанска от Софийския университет Св. Климент Охридски и проф. д.ф.н Мирослав Дачев от Националната академия за театрално и филмово изкуство Кръстьо Сарафов.

За член на Акредитационния съвет от квотата на Българската академия на науките е определен чл. кор. Николай Николов от Института по информатика и математика, а от тази на Селскостопанската академия е проф. д-р Венета Кръстева от Института по почвознание, агротехнологии и защита на растенията Никола Пушкаров. Председател на Акредитационния съвет на НАОА остава проф. д-р Петя Кабакчиева.

Още новини