Начало Новини Актуално ПП ГЕРБ не е оказвала натиск върху кмета

ПП ГЕРБ не е оказвала натиск върху кмета

Актуално

Общинското и областното ръководство на политическа партия ГЕРБ в Стара Загора в никакъв случай не са оказвали някакъв натиск върху кмета на общината проф. Светлин Танчев. Въпросът за неговата кандидатура не е обсъждан нито на общинско, нито на областно ниво. Лично аз научих за това негово решение от медиите.

Това съобщи пред вестник Старозагорски новини председателят на общинската организация на ГЕРБ в града на липите Емил Христов по повод обявеното от проф. Светлин Танчев в средата на миналата седмица решение да не се кандидатира за втори кметски мандат.
"Ще се срещнем с проф. Танчев и ако той наистина е взел такова решение, ние ще се съобразим с него", подчерта Христов.
Помолен да направи оценка на работата на кмета през изминалия период от време, общинският лидер на ГЕРБ заяви, че му е трудно да стори това, защото общинското ръководство на партията било сформирано едва преди около половин година. Христов обаче бе категоричен, че след проведените от организацията срещи с кмета и представители на неговата администрация, работата й чувствително се подобрила, най-вече в областта на откритостта и отношението към медиите.
"Това пролича от публичния отчет на проф. Танчев и аз се надявам, че това е само началото на съвместната ни работа с него", посочи Христов. Той уточни, че все още е рано да се говори за кандидатурите на ГЕРБ за кмет и общински съветници в Стара Загора и не се ангажира с конкретни срокове за обявяването им.
"Нека видим първо кандидатурите на БСП, които ще бъдат обявени в края на януари 2011 година, и тогава ще говорим", заяви общинският лидер на ГЕРБ.

Още новини