Начало Новини Актуално Повреда в трафопост остави без ток центъра на Стара Загора

Повреда в трафопост остави без ток центъра на Стара Загора

Актуално
Спиране на тока

Повреда в трафопост беше причината за ограничаване на електрозахранването в централна градска част в Стара Загора. В 06.57 ч. днес в диспечерския център на ЕВН България Електроразпределение АД е регистрирано изключване на електрозахранването по 2 кабелни линии, които снабдяват с електричество предимно стопански клиенти в централна градска част в Стара Загора.

Своевременно бяха предприети мерки за възстановяване на електрозахранването, в резултат на което специалисти от диспечерския център извършиха успешни дистанционни манипулации по единия кабел и в 07.57 ч. електрозахранването за голяма част от клиентите в района беше възстановено, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Паралелно екипи на дружеството предприеха обход на място, което позволи повредата във втората линия да бъде локализирана и ограничена в един трафопост. След технически дейности по отстраняване на причината за повредата – в токов трансформатор средно напрежение - в 12.11 ч. електрозахранването е възстановено и за останалите потребители.

Дружеството уверява, че полага всички усилия да минимизира последствията от аварийни ситуации и да възстановява електрозахранването в максимално кратки срокове.

Още новини