Начало Новини Актуално Повече от 4 хиляди души от Стара Загора се включиха в подписката на КНСБ

Повече от 4 хиляди души от Стара Загора се включиха в подписката на КНСБ

Актуално

Повече от 4 хиляди подписа са събрани до момента в област Стара Загора в рамките на националната кампания "Правата на всеки са права на всички", съобщи Иванка Данаилова, председател на Регионалния съвет на КНСБ. Подписите засега се събират в структурите на синдиката по предприятията, но се обмисля и откриването на пунктове на открито, за да може по-широк кръг хора да се включат в кампанията, добави тя.

"Подкрепете ни днес, за да можем да ви помогнем утре!" е призивът, който отправя централата. Исканията в подписката са в защита на четири основни права - на свободно синдикално сдружаване, на колективно трудово договаряне, на стачка и на достойно заплащане на труда, пише вестник Старозагорски новини.
КНСБ настоява още за законодателни промени в посока недопускане на дискриминация в труда и социалната сфера, правото на образование, социалното осигуряване, здравеопазването и социалните права на възрастните, децата и хората с увреждания. Друго искане е да се възстанови премахнатият през 2007 година член от ГПК, който даваше възможност уволнен работник да си извади изпълнителен лист и да си получи парите от работодателя.
Краен срок за подписката няма, предвиждаме в началото на септември да направим по-широка кампания, каза още Иванка Данаилова.

Още новини