Начало Новини Актуално Повече от 2000 социалисти от Старозагорско се качват на Бузлуджа в събота

Повече от 2000 социалисти от Старозагорско се качват на Бузлуджа в събота

Актуално

"Воля за промяна! Сила за действия!" е насловът на традиционния Национален събор на БСП, който тази година ще се проведе на 31 юли, събота. Повече от 2000 членове и симпатизанти на БСП от Старозагорска област са заявили досега участие в него, съобщи председателят на областното ръководство Трифон Митев.

"Интересът е много голям, въпреки кризата, има много желаещи. Досега сме ангажирали 25 автобуса, много хора ще дойдат и с личен транспорт или с микробуси", каза той.
В местността Историческа поляна под връх Бузлуджа привържениците на лявата партия ще отбележат 119-годишнината от социалистическото движение в България и празника на БСП - 2 август, пише вестник Старозагорски новини. Членове на ръководството на БСП ще поднесат венци и цветя на барелефа на основоположниците на партията, на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд и на паметника на Хаджи Димитър.
Митингът е с начален час 11.30. Традиционното слово ще произнесе председателят на Националния съвет на партията Сергей Станишев. Ще бъде връчена годишната награда на Фондация "Институт Николай Добрев" и наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика "Георги Кирков - Майстора".
В общинските съвети на БСП заявки се приемат до четвъртък, за да има технологично време да се подготвят автобусите, уточни Трифон Митев.

Още новини