Начало Новини Актуално Повдигнаха още 4 обвинения по случая Масларова

Повдигнаха още 4 обвинения по случая Масларова

Актуално

Софийска градска прокуратура повдигна още две обвинения, свързани със златния ремонт на Социалния център в Стара Загора. Под отговорност за присвояване на близо 11 милиона лева са привлечени Михаил Методиев, представляващ изпълнителя на обществената поръчка "Стара Загора 2007", и близкият приятел на Емилия Масларова - Венцислав Драганов.

Обвиненията срещу тях са по два члена от Наказателния кодекс - 212 и 203. Наказанието по първия член е до 8 години лишаване от свобода, а по втория, който е "за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, наказанието е лишаване от свобода от десет до двайсет години". От пресцентъра на Софийска градска прокуратура съобщиха за "Старозагорски новини", че спрямо Драганов и Методиев е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 100 000 лева за всеки от тях, пише вестник Старозагорски новини.
Във вторник, когато беше връчено обвинението на екссоциалния министър Емилия Масларова, под отговорност са привлечени и бившият зам.-министър, старозагорецът Димитър Димитров, както и бившият главен секретар на Министерството на труда и социалната политика Иван Пенев. Обвиненията срещу тях са по чл. 282 от НК, който предвижда максимално наказание лишаване от свобода до пет години. На Димитров е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 30 000 лева, а на Пенев - 20 000 лв.

Още новини