Начало Новини Актуално Повдигат срещу Масларова обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери

Повдигат срещу Масларова обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери

Актуално

Днес в Националната следствена служба /НСлС/ е призована да се яви бившият социален министър в кабинета на Сергей Станишев Емилия Масларова. Бившата социална министърка ще отговаря пред закона за длъжностно престъпление и присвояване в особено големи размери заради "златния" ремонт на социалния дом в Стара Загора.

Както през съботата и неделя се коментира по отношение на госпожа Масларова, днес тя ще бъде в националното следствие. Спрямо госпожа Масларова днес ще бъдат повдигнати обвинения за няколко престъпления, каза заместник-градският прокурор Роман Василев пред БНТ, цитирана от actualno.com. Той отказа да разгласява каквото и да било по досъдебното производство срещу Емилия Масларова.
По отношение на Сергей Станишев, Роман Василев каза, че ако и при него се установи, че е извършил престъпление ще се подходи по същия начин както при останалите.
Според експерти въпросните строително-монтажни дейности в Стара загора са ощетили държавата с 11 млн. лева. Освен на ексминистърката прокурорите ще повдигнат обвинения и на заместника й инж. Димитър Димитров, главния секретар на ведомството Иван Пенев, който запази поста си и при новото правителство, и на нейния семеен приятел Венцислав Драганов.
В началото на месец ноември миналата година беше поискан и имунитета и на бившия премиер Сергей Станишев заради изгубването на секретния доклад на ДАНС. Първият обвиняем министър от кабинета "Станишев" стана земеделският министър Валери Цветанов заради 15 неизгодни заменки на земи. Втори клиент на прокуратурата бе министър Николай Цонев, който беше обвинен за закупуването на мобилен завод за производство на хангари и разследван за съмнителна сделка с авиотехника.

Още новини