Начало Новини Актуално Потрошиха клуба на комунистите на рождения ден на Сталин

Потрошиха клуба на комунистите на рождения ден на Сталин

Актуално

Клубът на старозагорската организация на Комунистическата партия в България (КПБ) с национален лидер Васил Коларов вчера отново осъмна с разбити прозорци и потрошени агитационни материали. Това е 21-вото поред посегателство върху клуба на КПБ, намиращ се на ул. "Св. княз Борис" 43, информира областният лидер на комунистите Кънчо Генчев.

За първи път обаче злосторниците не са се задоволили само с традиционното потрошаване с камъни на прозорците на партийното помещение, а са проникнали в него и са унищожили партийна символика - червено партийно знаме и голям портрет в рамка на Георги Димитров, пише вестник Старозагорски новини.
Инцидентът е станал в нощта срещу понеделник, точният час не е известен. Вчера преди обяд оперативна група на РПУ е направила оглед на място след подадения сигнал от Генчев.
"Това не са обикновени хулигани, а политически екстремисти. Убеден съм, че хората, които редовно посягат на клуба ни, са едни същи, защото почеркът им е един и същ. Посегателствата са винаги в навечерието на дати, свързани с историята на комунистическата партия - 9 септември, 7 ноември", коментира за областния всекидневник Кънчо Генчев.
Ще припомним, че вчера се навършиха 130 години от рождението на Йосиф Висарионович Сталин. В неделя в Стара Загора се проведе национално честване на годишнината на съветския партиен и държавен ръководител. Председател на инициативния комитет за отбелязването на рождения ден на генералисимус Сталин бе Кънчо Генчев.

Още новини