Начало Новини Актуално Посолството на САЩ в България направи дарение на УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович АД - Стара Загора

Посолството на САЩ в България направи дарение на УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович АД - Стара Загора

Актуално

Университетската многопрофилна болница за активно лечение Проф. д-р Стоян Киркович - Стара Загора получи дарение от Посолството на САЩ в България. Дарението включва: машина за екстракция, която работи едновременно с 32 проби, 20 набора за нея, покриващи 2176 проби; два кита за PCR анализ за общо 2000 реакции; два вортекса; комплект пипети; центрофуга с ротор за стрипова епруветка и аналитична везна. През следващата седмица предстой доставката на фризер с температурен диапазан от минус 70 градуса С.

Днес ставаме свидетели на изграждането на активно сътрудничество в името на борбата със социално значимите заболявания с подкрепа на водещи страни в тази област, каквито са САЩ. Ръководството на лечебното заведение искрено поднася своята благодарност към посланика на САЩ у нас Нейно превъзходителство Херо Мустафа. Дареното оборудване е надграждане на съществуващата апаратура, с която разполага Лабораторята по вирусология към УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович АД и е оценка за усилията, които колективът изпълнява ежедневно с оглед на изпълнението на регионалната и националната програма за диагностика и лечение на пациентите с COVID-19 - заяви изпълнителният директор на Университетската болница проф. д-р Йовчо Йовчев.

 

Още новини