Начало Новини Актуално Посолството на Нидерландия ще финансира дейности в помощ на жени и деца, преживели насилие

Посолството на Нидерландия ще финансира дейности в помощ на жени и деца, преживели насилие

Актуално

Посолството на Кралство Нидерландия ще финасира услуги, насочени към жени и деца, преживели насилие. По този начин Кризисният център към сдружение Самаряни - Стара Загора, ще продължи да съществува през първите два месеца на 2010 г. Сумата, която ще бъде отпусната за борба против насилието е на обща стойност 29 000 лв. Това стана ясно на пресконференция, в която участва зам.-посланикът на Кралство Нидерландия у нас Н. Пр. Мартайн Елхерсма.

Той сподели, че в Холандия съществува същият проблем, свързан с насилието и призова всички да бъдем по-чувствителни по темата и да обръщаме внимание на този обществено значим проблем.
Посещението на дипломата е по повод 16-дневната кампания против насилието, която сдружение Самаряни провежда в Стара Загора от 25 ноември до 10  декември. Съпричастие към международната кампания изрази г-н Велизар Балабанов, заметсник-кмет на Община Стара Загора. Той припомни, че община Стара Загора подкрепя дейностите на сдружението и в частност на Кризисният център, независимо от факта, че държавата няма възможност да финансира услуги за жени и деца, преживели насилие.
Изпълнителен директор на сдружение Самаряни  Диана Димова, отчете факта, че във време на световна финансова криза, материалната подкрепа от посолството на Кралство Нидерландия е една светлина в тунела, която е жизнено важна за дейностите, насочени към жени и деца, преживели насилие, съобщиха от сдружението.

Още новини