Начало Новини Актуално Последният участък от магистрала Тракия от 48 км ще струва 174,5 млн. лв.

Последният участък от магистрала Тракия от 48 км ще струва 174,5 млн. лв.

Актуално

Стара ЗагораПървата копка на последния участък от магистрала Тракия ще бъде направена в петък. Това съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура след подписването на договора за строеж на участъка от Ямбол до Карнобат със Сдружение Тракия 4. В него влизат "Мостстрой", "Галчевинжинеринг", "АБ" и 5 други български фирми.

Консорциумът предложи най-ниската оферта - 174 505 600 лв. без ДДС за 48 км отсечка. Строителният надзор ще се извършва от консорциум "Планинвест - Пловдивинвест - лот 4", информира pari.bg.
"Има получено разрешение за строеж на основното трасе", каза Божидар Йотов. По думите му няма проблеми, които да спират или да забавят изграждането на участъка от Ямбол до Карнобат. Завършени са археологическите изследвания, а до 3 месеца трябва да са готови и разрешителните за инженериговите мрежи, което няма да забави изпълнението на обекта. "Това е най-дългият и труден участък от магистралата, но ние гарантираме качествено изпълнение и завършване в срок", каза Иван Иванов, представител на Сдружение "Тракия 4".

Още новини