Начало Новини Актуално Посланикът на САЩ получи почетен плакет от областния управител на Стара Загора

Посланикът на САЩ получи почетен плакет от областния управител на Стара Загора

Актуално
Посланикът на САЩ в Стара Загора

Посланикът на САЩ в България Негово превъзходителство Джеймс Уорлик получи почетен плакет на областния управител на Стара Загора Йордан Николов, по време на първата си визита в града. Уорлик обсъди сътрудничеството в реализацията на хуманитарните проекти в региона, американските инвестиции в енергетиката и аграрното производство в област Стара Загора с областния управител Йордан Николов и неговите заместници.

Гостът се запозна с приоритетите в работата на администрацията и насърчи дейността на Николов за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство и природните дадености в региона, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Това е втората им среща, след посещението на американския дипломат в Казанлък през октомври миналата година. Областният управител подари на госта книгата „България от птичи поглед”, която съдържа 222 фотоса от въздуха на различни места от България, на известния казанлъшки фотограф Александър Иванов.

Посланик Уорлик върна жеста с албум фотографии от въздуха на забележителности от Съединените американски щати.

По-късно пред журналисти Йордан Николов му връчи почетна грамота и плакет на областния управител за ярко присъствие в обществения и културен живот на България, за заявения интерес и съпричастност към грижата за популяризирането на богатото културно-историческо наследство на старозагорски регион и насърчаване на активното сътрудничество и подкрепа на кампании и каузи в полза на жителите му.

Визитата при областния управител приключи с пресконференция за журналисти, на която присъстваха депутатите от ГЕРБ Нели Калнева, Живко Тодоров, Иван Колев и Недялко Недялков.

Пред журналистите посланик Уорлик обяви, че предстои откриването на ТЕЦ „AES Гълъбово” и за прерязването на лентата ще бъде поканен премиера Бойко Борисов. Той потвърди дългосрочните инвестиционни намерения на американската компания в региона и отбеляза, че „взаимоотношенията между България и САЩ в областта на енергетиката са изключително важни и укрепват”.

След кратка разходка в центъра на Стара Загора дипломатът поздрави на български език организаторите, посетителите на откриването на фотоизложбата „Архивът Гибсън” и нейния съставител- прочутият фотограф Иво Хаджимишев.

 

Джеймс Уорлик Джеймс Уорлик Стара Загора Джеймс Уорлик САЩ

Още новини