Начало Новини Актуално Посланикът на Израел ще съдейства за привличане на инвестиции в Стара Загора

Посланикът на Израел ще съдейства за привличане на инвестиции в Стара Загора

Актуално

посланик Израел инвестиции Стара ЗагораЗапознах се с географското положение и потенциала на Стара Загора за развиване на местен бизнес и за привличане на инвестиции. Съществуват реални възможности за съвместно сътрудничества между Израел и вашия град в областта на туризма, на икономическите и търговски връзки. Това заяви пред журналисти след срещата си с кмета на Стара Загора посланикът на Израел в България Н.Пр. Шаул Камиса Раз.

Той съобщи, че ще представи възможностите на Стара Загора пред израелски предприемачи и ще съдейства за привличане на нови инвеститори. Първият дипломат на Израел посети в града на липите фирмите, изградени с израелски средства, като Панхим ООД, Mall Galleria и др.

Панхим ще разшири складовия си капацитет и ще увеличи работните места, каза още посланикът. Той сподели още, че фирмите с израелски капитали в Стара Загора ще водят обществено ангажирана политика. В Mall Galleria ще работят по проект, насочен към деца до 18 години, които ще бъдат включени в образователни игри.

Преди срещата си с журналистите посланикът разговаря с ръководството но Общината. Израел търси мащабно сътрудничество с България, а Стара Загора притежава голям потенциал с доброто си икономическо състояние, стабилни фирми и отлични комуникации, заяви Н. Пр. Шаул Камиса Раз.

Домакините представиха културно-историческото наследство на града, природните дадености, местния бизнес и възможностите за сътрудничество с израелската страна. Израелският посланик акцентира на партньорството в сферата на образованието, туризма и икономиката. Стара Загора ще бъде и един от градовете, включени в общия проект с Нешънъл Джиографик Да запазим дивото, в който децата ще рисуват в зоопарка, а от анимираните им рисунки, ще бъдат продуцирани кратки филмчета. Най-добрите от тях ще бъдат излъчени по телевизионния канал, уточни посланикът.

Той съобщи, че от 4 март, заедно с българското правителство, започва програмата за отбелязването на 70-та годишнина от спасяването на българските евреи, в която ще бъде включена и цялата еврейска общност у нас.

Камиса Раз увери, че кметът на Стара Загора ще бъде поканен на Среща на кметовете извън Израел, която се организира всяка година от президента на страната. Кметът Живко Тодоров увери дипломата, че инвеститорите от Израел ще бъдат винаги добре посрещнати и ще намерят партньор в лицето на общината. Той обеща бърза и сигурна писта за инвеститорите и предложи конкретни проекти на тяхното внимание.

Живко Тодоров и Шаул Камиса Раз

Още новини