Начало Новини Актуално Посланик Регина Ешер: Стара Загора е идеално място за правене на бизнес

Посланик Регина Ешер: Стара Загора е идеално място за правене на бизнес

Актуално

Посланик Конфедерация Швейцария Регине Ешер Стара Загора

Посланикът на Конфедерация Швейцария НП Регине Ешер посети Стара Загора. Посланик Ешер беше придружавана от членове на Българо-швейцарската търговска камара. Тя се срещна с председателя на Общинския съвет Емил Христов и зам.-кмета Иванка Сотирова.

Представителите на Българо-швейцарската търговска камара, посетиха Търговско-промишлена палата - Стара Загора и проведоха разговори с председателя на УС на палатата Олег Стоилов и с членове на сдружението.

Гостите споделиха единодушното си възхищение от видяното при посещението в музея Неолитни жилища. Много съм доволна, че съм тук, очарована съм от вашия град, сподели НП Ешер.

Домакините представиха основните характеристики на града и общината, като поставиха акценти на динамичното развитие на града, добрата стратегия на общинското ръководство за бъдещото му развитие, наличието на работещ бизнес, развито университетско образование и добре оборудвана болница. Зам.-кметът Иванка Сотирова подчерта, че връзките на Стара Загора с Швейцария са установени в социалната сфера, с подпомагането на деца в неравностойно социално положение, и в образованието – с обмена на ученически визити с френскоговорещата част на Швейцария.  В разговора се стигна до единодушното мнение, че е необходимо установените контакти да останат стабилни, както и да бъдат развити нови в сферата на бизнеса.
Без добре работеща икономика не могат да се развиват нито социалните, нито културните или хуманитарните дейности, подчерта дипломатът. Посланик Ешер подчерта, че в основата на нейната визита в Стара Загора е Българо-швейцарската търговска камара, както и наличието на добре работещо швейцарско предприятие в града. Оскар Рюег ЕООД  България произвежда и монтира части за фарове в автомобилите Ауди и Фолксваген, катоцялата продукция е предназначена за експорт. Нейни клиенти са и известни на международния пазар фирми в сферата на производството на осветителни тела, телекомуникации, аудио- и електромашиностроене, електроника, стоки за потребление и др.

Председателят на УС на БШТК Бони Бонев представи дейността на камарата, като акцентира на стимулирането и подпомагането на икономическите и търговски връзки между България и Швейцария. Организацията предлага информация, контакти и услуги на своите партньори от двете държави. В нея членуват предприятия от всички стопански отрасли, производители и доставчици на услуги, вносители и износители, големи международни компании и средни и малки предприятия.

Гостите посетиха и разгледаха производствената база на Оскар Рюег в Стара Загора и се запознаха с историята и перспективите на фирмата, представени от Грегор Хени, син на собственика на фирмата Едуард Хени. Той заяви, че заедно с неговия баща са си поставили за цел да адаптират всички свои служители към разбирането за швейцарска точност и прецизност, които стоят в основата на компанията, създадена в далечната 1892 година.

Напълно автоматизираният контрол на качеството гарантира най-голяма сигурност на процесите и краен резултат, който действително заслужава определението швейцарско качество, не без гордост заяви Хени. Фирмата работи според изискванията на стандартите DIN 9001, ISO 16949 , а също така от ноември 2009 г. прилага и стандарта за околната среда ISO 14000.

В момента във фирмата, която започна дейността си в Стара Загора през 2006 г., работят 78 души, като 80 на сто от тях са в производството и са предимно жени.

Собствениците предвиждат назначаването на още 12 души в скоро време, както и разширяване и обновяване на производството. Той сподели, че мениджърите на компанията предвиждат до 2015 г. производството в България да се удвои. Много сме доволни, че сме тук. Имаме подкрепата на правителството и местната власт, добави Грегор Хени.

Доволна съм да видя как българската и швейцарската прецизност се съчетават добре тук. Швейцария става все по-важен инвеститор в България. Мисля, че Стара Загора е идеално място за правене на бизнес, заключи в края на срещата НП Регина Ешер.

 

Посланикът на Конфедерация Швейцария НП Регине Ешер посети Стара Загора неолитни жилища

Посланикът на Конфедерация Швейцария НП Регине Ешер посети Стара Загора община

Оскар Рюег Стара Загора

Оскар Рюег

посланикът на Конфедерация Швейцария НП Регине Ешер посети Стара Загора среща в ТПП - Стара Загора

ТПП Стара Загора

Още новини