Начало Новини Актуално Посещение на американския Търговски аташе в Стара Загора

Посещение на американския Търговски аташе в Стара Загора

Актуално
1am1 2На посещение в Търговско-промишлена палата - Стара Загора днес беше г-н Мигел Ернандес, търговски аташе на посолството на САЩ в България, съпровождан от служители от търговския отдел на посолството. Преди това те разгледаха изложението Бата Агро.
Палатата има много добро дългогодишно партньорство с икономическия сектор на американското посолство, което, с това посещение на новия търговски аташе, се очаква да претърпи ново развитие.
Гостите бяха посрещнати от председателя на ТПП - Стара Загора Олег Стоилов и от зам.-председателя Красимира Соколова, които ги запознаха с местната икономика и им подариха икономически годишник на регион Стара Загора. Те останаха впечатлени от богатата информация в годишника, която ще бъде полезна в бъдещата им работа при търсене на търговски и кооперационни партньорства на американски фирми и инвеститори.
На срещата бяха обсъдени възможности за подобряване на партньорството чрез по-добър обмен на икономическа и търговска информация, на информация за различни събития в Стара Загора и САЩ, а така също на конкретни запитвания от български и американски фирми. Беше договорено в края на годината в Стара Загора да се организира българо-американски форумза насърчаване на икономическите и търговските отношения между България и САЩ, а така също да се организират търговски мисии в двете страни. Гостите високо оцениха информацията за богатото културно-историческото наследство на Стара Загора и обещаха да отделят време, за да се запознаят с него, а така също да посетят и други забележителности на региона ни, като Музея на „Загорка“ и винарни. 

 

1am 2

 

1am1 1

Още новини