Начало Новини Актуално Посегнаха на банка в центъра на Стара Загора

Посегнаха на банка в центъра на Стара Загора

Актуално

В 2.18 часа неизвестно лице, чрез използване на техническо средство, е успяло да отвори ключалката на денонощен трезор към офиса на банка "Пиреос" в Стара Загора. След това в трезора е бил пуснат розов балон. Банковият офис се намира на централния булевард "Руски" (срещу Художествената галерия).

Преди обяд районът на банката беше отцепен от полиция, а дежурна следствено-оперативна група извършваше оглед. Липса на пари и ценности не са установени.
"Рано е още да коментираме причините за случилото се. По случая е образувано досъдебно производство", коментираха от ОДМВР.

Неофициално в града битуват две версии, уточнява вестник Старозагорски новини. Първата гласи, че неизвестното лице с балона е пробвало сигурността на системите, инсталирани в трезора, а втората - че се е опитало с детската играчка да закрие една от камерите, но явно не е успяло.
Случилото се е второто посегателство върху старозагорски банков офис в рамките на две години. През ноември беше извършена кражба от трезор на друга банка, пак в центъра на Стара Загора, но извършителите до ден-днешен не станаха известни на обществеността.

Още новини