Начало Новини Актуално Пощите няма да разпространяват винетки

Пощите няма да разпространяват винетки

Актуално

Български пощи АД няма да продават винетки през тази година. Това съобщи днес директорът на дружеството на Милен Керемедчиев. Той обясни, че пощите не са успели да се договорят с тазгодишния дистрибутор - консорциумът, състоящ се от фирмите ВИП Секюрити и СИБанк, е предложил неизгодна комисионна. Днес стана ясно и че договорът за доставка на резервни части за автомобилите на Български пощи ще бъде прекратен.

По време на провеждането на процедурата за избор на фирма-изпълнител са кандидатствали официалният вносител на марката за резервни части и фирма, която е предложила по-висока цена, и която не е доставила оригинални части, предаде БГНЕС, цитирана от econ.bg. Фирмата с оферта близо 960 хил.лв. печели, въпреки че официалният вносител е предложил цена от 600 хил. лв. Договорът е даден на прокуратурата и на държавния финансов контрол, като в момента се подготвя процедура за нов конкурс.
Открита е много сериозна злоупотреба със служебен автомобил, съобщи Керемедчиев. Става дума за автомобил на Български пощи, който въпреки че е бил паркиран в Пловдив, с помощта на специално устройство е продължавало да се води, че е в движение и да отчита изминати километри.

Още новини