Начало Новини Актуално Пощенска банка възстановява пешеходни пътеки в Стара Загора в рамките на кампанията Пресичай на сигурно

Пощенска банка възстановява пешеходни пътеки в Стара Загора в рамките на кампанията Пресичай на сигурно

Актуално
Стара Загора

В Стара Загора стартира националната кампания Пресичай на сигурно с Пощенска банка за възстановяване на пешеходни пътеки. Инициативата на банката се осъществява в партньорство с Пътна полиция и с подкрепата на Община Стара Загора, а първата реновирана зебра в Стара Загора ще „оживее“ в следващите дни.

Началото на кампанията в града дадоха Атанас Карагьозов, регионален управител на Пощенска банка за Южна и Централна България, Белчо Белчев, заместник-кмет по транспорта на Община Стара Загора, и инсп. Кирил Манолчев, Пътна полиция.
Пресичай на сигурно с Пощенска банка е един много полезен проект, насочващ вниманието към изключително важния въпрос за предпазване от пътни инциденти и повишаване на безопасността на участниците в движението, представи каузата г-н Карагьозов. Нашето основно послание към водачите е да бъдат по-отговорни и по-толерантни на пътя, давайки предимство на пешеходна пътека. Съветът ни към пешеходците е: да пресичат само на обозначените за целта места и да бъдат по-внимателни.
Радвам се, че тази хубава и най-вече полезна кампания включва и Стара Загора. Вярвам, че инициативата ще спомогне за предотвратяването на пътни инциденти, а и гражданите ще бъдат по-внимателни, допълни г-н Белчев.
Според статистиката на Пътна полиция липсата на обозначителна маркировка за пресичане и невниманието на участниците в движението са сред главните причини за пътни инциденти. Пресичай на сигурно е дългосрочен проект на банката, насочен към възстановяване на стари пешеходни пътеки и повишаване бдителността на хората.
Пощенска банка, съвместно с Пътна полиция, отпечата информационна книжка с полезни съвети за безопасност на пътя и превенция на инциденти. Книжката ще се разпространява в мрежата на Пътна полиция и в клоновете на банката.
На първия етап от кампанията в Града на липите ще бъде възстановена пътеката на бул. Славянски на кръстовището с ул. Методи Кусев. Официалният старт на кампанията на 24 ноември в София беше последван от церемония във Варна. Предстои подмяна на маркировката и във Враца. В дългосрочен план в програмата постепенно ще бъдат включени повече градове и пешеходни пътеки.

Пощенска банка, с правно име Юробанк И Еф Джи България АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.
Юробанк И Еф Джи Груп е европейска банкова организация с 86,9 млрд. евро активи и над 23 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в над 1600 свои локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали. В Европа групата присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи Груп е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите международни банкови групи с присъствие в 40 страни.
Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на
www.eurobank.gr.

Още новини