Начало Новини Актуално Пороят заля 30 къщи и 100 двора в Сърнево

Пороят заля 30 къщи и 100 двора в Сърнево

Актуално

Заради пороя от 26 юли т.г. река Бяла Рада преля и остави под вода приземните етажи на 30 къщи и повече от 100 двора в радневското село Сърнево. Това съобщиха вчера от пресцентъра на ОД на МВР - Стара Загора. Веднага са изпратени екипи на "Аварийно-спасителна дейност" при ОУ "Гражданска защита" и са взети незабавни мерки за ограничаване разлива на реката. Вчера продължи и отводняването на залетите къщи и дворове.

Заради дъжда преливащ напоителен канал заля и село Землен. Веднага е информиран дежурният екип на "Напоителни системи" за оценка състоянието на канала, както и за неговото обезопасяване, пише вестник Старозагорски новини. След оглед на "Гражданска защита" не се е наложила евакуация на населението.
Ден по-рано спасителните екипи са отводнявали и приземните етажи на три къщи в село Ковач, а малко по-късно са се отзовали и на сигнали за наводнени жилищни постройки в село Диня. В късния следобед пък старозагорски огнеборци са отводнявали бизнесцентър на ул. "Хаджи Димитър Асенов".
По разпореждане на oбластния управител Йордан Николов вчера оперативните групи на "Пожарна безопасност" и "Гражданска защита" са извършвали оглед на част от язовирите в общините Стара Загора и Раднево.

Още новини