Начало Новини Актуално Поредният вот - политическо празнословие

Поредният вот - политическо празнословие

Актуално

С внесения вот на недоверие към правителството опозицията доказва само, че е деструктивен елемент в Народното събрание. Това коментира народният представител от ГЕРБ Живко Тодоров, минути след като беше поднесъл цветя пред паметника на Васил Левски в Стара Загора.

Той бе категоричен, че мотивите за вота са несъстоятелни и с основание ще бъдат отхвърлени. Присъединяването на "Синята коалиция" към БСП и ДПС по отношение на вота депутатът обясни с факта, че наближават президентски и местни избори и всяка партия търси начин да се легитимира по-добре в публичното пространство. Според  Тодоров целият този шум бил само политическо празнословие вместо реалната законодателна работа, която са избрани да вършат народните представители, независимо от политическата им принадлежност. По отношение на "Синята коалиция", той иронично запита дали Иван Костов не иска да управлява в споразумение със Сергей Станишев и Ахмед Доган.
"Всеки критикува, но никой не дава реална алтернатива, подходяща за нашите условия", каза още депутатът, цитиран от вестник Старозагорски новини.
По негово мнение поведението на опозиционните сили било направо цинично, като се има предвид икономическата криза, в която все още се намира страната ни. Той изтъкна, че именно благодарение на консервативната политика, която кабинетът води по отношение на разходите, България не върви по пътя на други европейски държави, като Гърция, Ирландия и Португалия. Тодоров обаче подчерта, че политиката на ГЕРБ спрямо приходите не е консервативна и именно заради това от 1 септември ще бъдат вдигнати минималната работна заплата и вдовишките пенсии. "Правителството има интерес да събира колкото се може повече приходи, за да може социалните мерки да бъдат прилагани спрямо по-голям процент нуждаещи се български граждани", посочи още народният представител. Той отрече информацията за неформални разговори между премиера Борисов и лидера на "Атака" Волен Сидеров, в които била поискана подкрепа срещу вота в замяна на председателското място на антикорупционната комисия.
"Във всяко отношение ГЕРБ води принципна политика, а поведението на лидера на "Атака", което той показа преди време в случая със софийската джамия "Баня башъ", не говори добре за европейския имидж на България", обобщи Тодоров.

Още новини