Начало Новини Актуално Поредни отличия за продуктите на Загорка ад от междундародния институт Monde selection

Поредни отличия за продуктите на Загорка ад от междундародния институт Monde selection

Актуално
zagorka3 златни медала за качество получи ЗАГОРКА след церемонията във Валенсия на 27 юни, 2018  Ариана Лагер, Ариана Тъмно и Загорка Специално бяха отличени със златни медали и сертификати за най-високо качество от световната класация World Quality Selection 2018, провеждана ежегодно от института Monde Selection. Водещият пивовар в България бе награден с престижните международни награди за качество, популярни като Нобелови награди за храни и напитки.
Сред критериите, на базата на които се провежда независимата оценка в категория Бири, води и безалкохолни напитки, попадат съотношение между вкус и после вкус, аромат, визуални аспекти, опаковка, както и обща оценка за хармоничност. Показателите се изчисляват въз основа на съвкупността от потребителски очаквания и нагласи и препоръките на Научния борд на Monde Selection. Според уникалната методология на института, продуктите се оценяват индивидуално, а не чрез сравнение едни с други.
Monde Selection е международен институт по качеството, основан през 1961 година в Брюксел. Ежегодно, институтът събира панел от независими и международно признати експерти, сред които готвачи със звезда Michelin, енолози, нутриционисти, диетолози, инженери. В рамките на няколко месеца те оценяват качествата на продукти от цял свят и награждават най-добрите. 8-членно жури провежда анализа и оценяването във всяка една от седемте отделни категории.
За оценката на продуктите в категория Бири, води и безалкохолни напитки, в която се откроиха продуктите на Загорка АД – Ариана Лагер, Ариана Тъмно и Загорка Специално, Monde Selection си сътрудничи с най-добрите белгийски бирени експерти, професионални дегустатори и химически инженери от Culinary Academy of France, Euro-toques, Master Chefs of Belgium, International Vine and Wine Organisation (O.I.V), Jurés-Experts Piqueurs Brokers и др. Отличията бяха излъчени сред повече от 1000 компании от 92 държави, които участваха с над 3000 различни продукта.
Със своите висококачествени продукти Загорка АД принадлежи към традиционните победители в своята категория. Компанията участва за първи път в Monde Selection с марката Загорка през 1981 година. Оттогава насам продуктите на пивоварната получават общо 45 отличия, от които: златни и сребърни медали, трофеи за качество,  голямата награда – злато. Всички грамоти и медали, спечелени през годините, могат да бъдат видени в музейната експозиция на пивоварната в Стара Загора – Светът на Загорка, където почитателите на кехлибарената напитка могат да проследят не само развитието и отличията на компанията, но и интересни детайли от историята на бирата, както и някои от тънкостите, съпътстващи пивоварния процес.
Постиженията на пивоварната компания са доказателство, че Загорка АД е лидер в иновациите, последователна в развитието на марките от своето портфолио, ориентирана към качество и амбицирана да отговори на нуждите на различните типове потребители.
Щастливи  и горди сме, че качеството на предлаганите от нас продукти за пореден път се оценява на световно ниво. За нас това означава признание към екипа ни на всички равнища – както за маркетинг експерта, така и за пивоваря, че отговаряме на завишените изисквания на нашите потребители, и че съумяваме винаги да сме актуални на пазара., сподели Елица Иванова, Мениджър Маркетинг България Загорка АД.
За ЗАГОРКА АД
Пивоварна Загорка навлиза във втория век от своите операции в Стара Загора. Още от откриването на Бирарията през 1902 г. от  д-р Кожухаров, пивоварната се превръща в символ на града, а Загорка е любимата бира на поколения българи. През 1994 г. Загорка АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN. От тогава до днес, в продължение на повече от 20 години, над 133 милиона Евро са инвестирани в Загорка АД за  модернизация на процесите и увеличаване на производствения капацитет. Днес пивоварната в Стара Загора е една от най-модерните в региона на Централна и Източна Европа.
Като част от семейството на HEINEKEN и водещ български производител на бира, Загорка АД се ангажира да развива своя бизнес устойчиво и отговорно. През 2013 г. МОСВ отличава Загорка АД с наградата Зелена България за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г., в две поредни години, ЗАГОРКА печели първо място в конкурс за Най-зелена компания в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.
Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Amstel, Stolichno, Desperados, Starobrno и сайдерите Крадецът на ябълки и Strongbow. Безалкохолните предложения за любителите на бира с 0.0% алкохол: Загорка Махх 0.0%, Heineken 0.0% и Ариана Радлер 0.0% с вкусовете на лимон и малина
.
За повече информация за компанията и нейните продукти: www.zagorkacompany.bg

Още новини