Начало Новини Актуално Половината от касовите апарати в Старозагорско са свързани с НАП

Половината от касовите апарати в Старозагорско са свързани с НАП

Актуално
Касов апрат

Седмици преди крайния срок за свързване на касовите апарати с НАП, малко над 50% от регистрираните в старозагорско търговци са изрядни и са включени към системата. Очакванията на част от собствениците на магазинчета за удължаване на срока ще им изиграе лоша шега в началото на април, съобщиха от пресцентъра.

Не се предвижда удължаване на законовия срок и всички търговци (независимо дали са регистрирани или не по ДДС) са длъжни да осигурят дистанционна връзка с НАП до 31 март 2012 г. Същият срок важи и за газ станциите и бензиностанциите, които трябва да разполагат с монтирани нивомерни системи на резервоарите.

Напомняме на собствениците, които са закупили нови каси, че следва да представят в НАП протоколите от демонтажа на фискалната памет на старите си касови апарати в тридневен срок от датата на демонтажа. Към тях се прилагат и: свидетелство за регистрация на касовия апарат, отчет по години от фискалната памет и паспорт на устройството съобщиха още от НАП.

Всеки заинтересован може да провери дали моделът на притежаваното фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на наредбата за отчитане на продажбите или ще се наложи закупуването на нов.

От НАП апелират за пореден път към търговците да не изчакват последните дни на март, за да свържат касовите си апарати с НАП, за да не се наруши нормалния им режим на работа.

За пореден път насочваме вниманието на гражданите, при закупуване на стока или услуга да изискват винаги касова бележка. При отказ или получаване на служебен вместо фискален бон, лицата могат да подадат своя сигнал на информационния телефон на НАП: 0700 18 700 на стойността на един градски разговор, се казва още в съобщението на НАП.

Още новини