Начало Новини Актуално Политически съюз сменя Синята коалиция?

Политически съюз сменя Синята коалиция?

Актуално

ДСБ и СДС вървят към създаване на политически съюз, вече е сформирана работна група на национално ниво, съобщи лидерът на ДСБ в Стара Загора Румен Димитров. Ние вече имаме решение за това, очаквам на предстоящия форум на СДС и те да се произнесат категорично. Нямаме принципни различия с колегите от СДС, по-добре е да бъдем единни, да вървим заедно, да отидем обединени на изборите догодина, което увеличава шансовете ни.

Логично е коалицията да прерасне в съюз, това означава по-голямо сближаване и обвързване. Така и решенията ще имат по-голяма тежест, коментира той, пише вестник Старозагорски новини.

В старозагорската организация няма напуснали или желаещи да преминат към формацията на Меглена Кунева, няма и настроения срещу Иван Костов. Следовниците му са твърдо зад него, не са променяли позицията си от основаването на партията. Според Румен Димитров не е етично напусналите организацията в София да атакуват лидера и да го призовават да слезе от политическата сцена. Такива нападки се появявали не за първи път и от ляво и от дясно, но извън ДСБ. И докато за опозицията може да е оправдано желанието да се разцепи опонентът, то няма обяснение стремежът на десни партии да искат това, категоричен е Димитров. Необяснима е агресията на хора от СДС, ще спомена изявленията на Иван Сотиров, които искат Костов да го няма, ако може - и нас да ни няма, добави той. И поясни, че в личен план съжалява за напусналите в София, особено за Прошко Прошков и Даниел Митев.

Още новини