Начало Новини Актуално Полимербетонни капаци ще пазят старозагорци от зеещи шахти

Полимербетонни капаци ще пазят старозагорци от зеещи шахти

Актуално

С нови полимербетонни капаци ще бъдат покрити многобройните зеещи канализационни шахти в Община Стара Загора, съобщи за "Старозагорски новини" Елка Бонева, началник на отдел "Административни бюра". Предвижда се решетките да бъдат около 200 и ще струват на Общината 10 000 лева.

Вестник Старозагорски новини публикува серия от фоторепортажи и статии, свързани с необезопасените шахти. Интересна тенденция в последно време е поставянето на клони във въпросните дупки, за да се предотврати неприятен инцидент. Г-жа Бонева си обяснява ситуацията с икономическата криза. Точно сега цената на желязото е скочила и съответно кражбите са зачестили. Това е и причината при покупката да се изберат полимербетонни похлупаци, допълни още тя.
Монтажът на новите капаци вероятно ще започне в началото на юни. Дотогава се очаква да бъдат отпушени всички шахти в Стара Загора. Фирмата-изпълнител е "Аква Вижън", а машината, с която се работи, е на принципа на прахосмукачка. Госпожа Бонева е на мнение, че това е най-ефикасният начин да се предотвратят наводнения при проливни дъждове.

Още новини