Начало Новини Актуално Полицията разкри канал за бели робини в Стара Загора

Полицията разкри канал за бели робини в Стара Загора

Актуално

Канал за трафик на бели робини от България към Западна Европа е неутрализиран от старозагорски антимафиоти, съобщиха от ОД на МВР. При акцията на сектор “Борба с организираната престъпност” и следствения отдел към Окръжна прокуратура са задържани трима старозагорци от престъпната група. 26-годишният И.С., живеещата с него на семейни начала М.П. (33) и 29-годишният й брат Р.П. са обвинени за трафик на жени с цел сексуална експлоатация.

От 2006 г. до момента тримата "изнасяли" бели робини от България за Италия, Швейцария и Германия. Набирали и транспортирали бедни и безработни момичета от цялата страна. Привличали ги с обещания за добри доходи и охолен живот. На място трафикантите карали жертвите си да проституират и ги контролирали, като вземали по-голямата част от “заработеното”.
През четирите години престъпната дейност е била единственият източник на доходи за арестуваните. Тя обаче им осигурявала възможност да демонстрират висок стандарт на живот, с който са привличали жертвите си.
Вече са установени няколко пълнолетни жени и едно непълнолетно момиче, които са били трафикирани от задържаните лица, уточниха от полицията.
И.С., М.П. и Р.П. са задържани за 72 часа. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

Информация: вестник Новината

Още новини