Начало Новини Актуално Полицията пази бившето предприятие на Маркели от набези на роми

Полицията пази бившето предприятие на Маркели от набези на роми

Актуално
полиция Маркели

За четвърти пореден ден полицаи охраняваха бившeто млекoпреработвателно предприятие Маркели в Казанлък, Сутринта тумба от 40-50 цигани, въоръжени с кирки и лопати, отново са се опитали да щурмуват полуразрушеното предприятие, но не посмели да влязат заради униформената охрана.

Припомняме, че най-големият ромски десант в Маркели беше в събота, когато мургавите успяха да изнесат всичко метално от предприятието, в това число и 300-метрова метална ограда. Направили дори опит да разрушават стените на предприятието, за да вадят арматурата от бетонните плочи, пише вестник Старозагорски новини.
От ОД на МВР - Стара Загора, съобщиха, че са успели да издирят собственика на предприятието (сливенска фирма). Той обаче отказал да се ангажира с каквото й да било, с мотива, че останалото от "Маркели" вече не му било нужно.
А защо полицията тогава трябва да охранява имущество, към което чорбаджията нехае?! Органите на реда се притесняват, че ако охраната бъде вдигната ,възможно е някой да пострада при последващо разрушаване на стените заради арматурата. Но пък нали това се случва в частна собственост, отговорност за която трябва да носи не държавата, а юридическият собственик, още повече, че той е известен за случилото се.
И защо заради неговото безразличие трябва да се харчат държавни пари за охрана? Въпросите ни не са риторични и отговор на тях трябва да дадат компетентните органи.

Още новини