Начало Новини Актуално Полицаи записват с камери нарушения на Закона за движение по пътищата в Стара Загора

Полицаи записват с камери нарушения на Закона за движение по пътищата в Стара Загора

Актуално

На прохода Шипка е облачно има силен вятър и снегонавявания. Пътните настилки са заснежени и опесъчени. Въведено е временно ограничение за всички МПС – да преминават през прохода с вериги. Продължава да важи и ограничението за преминаване през прохода на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. На Прохода на Републиката вали сняг.

Пътните настилки са заснежени и опесъчени.  Видимостта е добра. Движението е без ограничения, при зимни условия, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Стара Загора. На автомагистрала Тракия е облачно с преваляване на слаб сняг. Пътните настилки са мокри, обработени. Видимостта е добра. Движението е без ограничения, при зимни условия.
В останалата част на областта е преобладава облачно време с превалявания на сняг. Пътните настилки са заснежени и опесъчени. Видимостта е добра.

Поради изключително силен вятър в района с. Дъбово – гр. Николаево, препоръчваме  на водачите да избягват движението в участъка или да се движат с ниска скорост.
Пътна полиция апелира към водачите да се съобразяват с интензивните промени в пътната обстановка.  Преди да предприемат пътуване се осведомяват предварително за прогнозата за времето и за пътната обстановка и да се погрижат автомобилът да бъде оборудван за движение в зимни условия – с подходящи гуми, вериги против сняг, с изправна отоплителна система и светлинна сигнализация  и работещо устройство за почистване на предното стъкло. 
По пътищата в областта ще има засилено активно полицейско присъствие през цялото денонощие. Ще се извършват засилени проверки  и в населените места и ще се налагат строги санкции на грубите нарушители на закона.
Като част от завишения превантивен контрол в областния град и във връзка със зачестилите пътнотранспортни произшествия с пострадали пешеходци, от вчера специално оборудвани автомобили на сектор Пътна полиция - без отличителни знаци ще извършват видеозаснемане на груби нарушения на Закона за движение по пътищата – отнемане на предимство на пешеходци, преминаващи по пешеходна пътека;  преминаване на неразрешен сигнал на светофара и др. Продължават и засилените проверки на състоянието на гумите на МПС, както и контролът спрямо водачите – за недопускане управление на МПС, след употреба на алкохол.

Още новини