Начало Новини Актуално Полицаи пострадаха при тежка катастрофа

Полицаи пострадаха при тежка катастрофа

Актуално

Двама полицейски служители от РУП - Чирпан, пострадаха по време на служба, след като патрулката, с която са се придвижвали, е била ударена при верижна катастрофа и обърната по таван. Пътното произшествие е станало вчера сутринта около 07.50 часа.

По данни на Оперативна дежурна част при ОДМВР - Стара Загора, на пътната отсечка от автомагистрала Тракия, разположена между с. Плодовитово и Чирпан в посока Стара Загора, в условията на гъста мъгла (с видимост 15-20 м), самостоятелно в крайпътната мантинела катастрофира товарен автомобил Мерцедес. Към мястото на инцидента се отправя полицейски автомобил от РУП - Чирпан, със служители от сектор Пътна полиция. На метри преди спрелия в аварийната пътна лента товарен автомобил, в насрещното пътно платно в посока София, полицаите забелязали граждани, сигнализиращи за възникнал пътен инцидент. Полицейският автомобил подал десен мигач за престрояване в аварийната лента, след което върху него връхлетял втори товарен автомобил, движещ се в посока Стара Загора, който преобърнал по таван полицейската кола. Ударът от втория товарен автомобил бил неочакван, тъй като впоследствие е констатирано, че причината била в трети товарен автомобил, застигнал и блъснал втория, виновен за преобръщането на полицейската кола.
След катастрофата служителите успели да се измъкнат от автомобила и подали сигнал до РУП - Чирпан, за усложнената обстановка. Незабавно са мобилизирани всички налични полицейски служители, които преминали към ръчно регулиране на пътния трафик по автомагистрала Тракия в проблемната пътна отсечка. Движението е спряно в 08.30 ч от входа на автомагистрала Марица до Чирпан, като трафикът в посока Стара Загора е осъществяван обходно през Чирпан.
По-късно през деня движението през автомагистрала Тракия, в участъка между с. Плодовитово и Чирпан, е възстановено с нормален ритъм, като всички автомобили (близо 20 на брой, сред които товарни, лекотоварни и леки) са изтеглени от пътното платно.
По автомагистрала Тракия през вчерашния ден са констатирани общо 5 верижни катастрофи (три в лентата за София и две в лентата за Стара Загора), при което са пострадали 8 човека, двама от които са полицейските служители от Чирпан. Първоначалната информация гласеше, че сред пострадалите няма със сериозни наранявания (преобладават охлузните наранявания и натъртвания), но до редакционното приключване на броя не станаха известни окончателните заключения за състоянието им. От МБАЛ Киркович - Стара Загора, съобщиха, че само един от 8-те потърпевши - млад мъж от София, е изпратен в старозагорската болница и е настанен в Ортопедично отделение.
Работата по установяване на причините за пътните инциденти продължава.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини