Начало Новини Актуално Полицай от Казанлък е убит при изпълнение на служебния си дълг

Полицай от Казанлък е убит при изпълнение на служебния си дълг

Актуално

38-годишният служител на РПУ - Казанлък Бончо Чернев загина при изпълнение на служебния си дълг. Заедно с колегата си Николай Иванов, на 37 г. са изпратени по сигнал за битов скандал в село Енина. Пристигна ли са около 18,20 часа и са били пресрещнати от видимо пияния домакин Неделчо Василев, на 58 г. Той наръгал Бончо Чернев с нож в областта на крака и вероятно е засегнал артерия, защото полицаят е починал от кръвозагуба на път за болницата.

Колегата му Николай Иванов е ранен в ръката и няма опасност за живота му. Бончо Чернев е семеен с 2 деца. Работи в системата на МВР от 93 г.
Извършителят на тежкото престъпление Неделчо Василев не е семеен, живее с майка си и често се карали, твърдят запознати от селото. По време на скандала, той наранил пръстите на ръката си и майка му се обадила до Центъра за спешна медицинска помощ, откъдето уведомили полицията.
Продължа огледа на мястото на тежкото престъпление.
Извършителят е арестуван, по случая е образувано дознание. Ще бъде поискана най-тежката присъда доживотен затвор, съобщиха от Окръжна прокуратура - Стара Загора.

Още новини