Начало Новини Актуално Покана за участие в Петата национална конференция за преминаване към възобновяеми енергийни източници

Покана за участие в Петата национална конференция за преминаване към възобновяеми енергийни източници

Актуално

Асоциацията на българските енергийни агенции (АБЕА) отправят покана за участвате в Пета национална конференция Преминаване към възобновяеми енергийни източници за отопление, електрическа енергия и биогорива. Тя ще се проведе в Пловдив - в Новотел Пловдив на 26 и 27 ноември 2009 г.

В конференцията ще участват представители от България и други страни-членки на Европейския съюз. Участниците ще се запознаят с най-добрите практики и инструменти за устойчиво енергийно развитие на регионално и местно ниво, разработени в рамките на Европейската Общност и България. Те ще имат възможност и да представят свои доклади с успешни проекти, опит, резултати, да се включат в дискусиите за перспективите и предизвикателствата при използването на ВЕЙ в общините.

Основните теми на конференцията са:

  • оползотворяване на биомасата и слънчевата енергия - начин за успешно местно развитие;
  • добри практики за отопление на биомаса;
  • използване на слънчеви термални и фотоволтаични системи;
  • течни биогорива;
  • иновативни европейски проекти на енергийните агенции.

За първи път ще бъдат връчени награди на общините - победители в Националната ВЕИ лига - "Лига биомаса" и "Лига слънчева енергия", които се състезават в Европейската ВЕИ шампионска лига. Съпътстващо мероприятие ще бъде международна изложба за възобновяеми енергийни източници, съобщиха от Асоциацията на българските енергийни агенции.

В рамките на конференцията, на 27.11.2009, ще бъдат организирани работни посещения до демонстрационна фотоволтачина централа и учебен PV център, "Профил - И", гр. Пловдив, предприятие за производство на пелети Ахира, Пловдив, отоплителна централа на биомаса - Ихтиман, фотоволтаичен соларен парк Пауново.
Събитията ще бъдат широко отразени в медиите.

logo

logo

 

 

 

{xtypo_sticky}Желаещите да присъстват на форума трябва да потвърдят това, като изпратят формата за регистрация на
факс: 032/ 625754 или на e-mail: milena.agopyan@liga-vei.net {/xtypo_sticky}

 

Още новини