Начало Новини Актуално Покана за участие в обучителната програма на Експортен хъб България - EXPO-2

Покана за участие в обучителната програма на Експортен хъб България - EXPO-2

Актуално

Български предприятия имат възможност да кандидатстват и да се включат във второто издание на обучителната програма на Експортен хъб България - EXPO-2. Крайният срок изтича на 2 ноември 2021 г., съобщават от Българската търговско-промишлена палата.

За включване в програмата могат да кандидатстват български предприятия от всички сектори, като отново задължително условие за участниците е да са собственици, управители, търговски директори или да заемат друга ръководна позиция, с компетенции за вземане на решения. Програмата ще стартира в началото на 2022 г., а форматът на срещите ще бъде хибриден. Целта на инициативата е да се подпомогне развитието на експортния потенциал на предприятията, които притежават необходимия капацитет за излизане на международните пазари.

Компаниите ще имат възможност да участват в серия от лекции с теоретична и практическа част, както и в отворени срещи с експерти от различни области, които могат да бъдат полезни за бизнес развитието им. Всяка компания ще има собствен ментор, който да следи за развитието и напредъка ѝ по време на програмата и който ще оказва съдействие в процеса на обучение.

При интерес за участие е необходимо да се попълнят документи за кандидатстване в срок 2.11.2021 г. чрез платформата www.b2bconnect.bg

Одобрените кандидати ще бъдат поканени на онлайн интервю, в което ще си събеседват с експертно жури. Участието в програмата е безплатно.

В пилотното издание на обучителна програма EXPO-1, което стартира онлайн през януари 2021 г. и беше с продължителност 3 месеца, са участваха 15 български малки и средни предприятия. В края на програмата, на организирано специално събитие беше представен напредъкът на всяка компания, благодарение на активната работа на ментори, лектори и на ръководителите на фирмите участници.

Повече информация може да се намери на сайта на Експортен хъб България - www.exporthub.bg.

Още новини