Начало Новини Актуално Покана за среща с еврокомисаря, отговарящ за въпросите на околната среда Янез Поточник

Покана за среща с еврокомисаря, отговарящ за въпросите на околната среда Янез Поточник

Актуално

Покана за среща с еврокомисар, отговарящ за въпросите на околната среда Янез ПоточникЧленът на Европейската комисия, отговарящ за въпросите на околната среда Янез Поточник, ще бъде на посещение в България в периода 24 - 25 юни 2013 г. При посещението на г-н Поточник е предвидена среща с представители на фирми и браншови организации.

Целта на срещата е да бъдат обсъдени възможностите пред бизнеса за постигане на зелен растеж, ресурсно-ефективна икономика и еко индустрия. Предвижда се срещата да се проведе на 24 юни от 18 до 19 часа в София. Мястото ще бъде допълнително уточнено.

Визита на комисар Янез Поточник е свързана с провеждането на форума Преминаване към ресурсно-ефективна зелена икономика в региона на река Дунав. Събитието ще бъде открито от президента на България Росен Плевнелиев. Комисар Поточник ще представи темата: Прехода на Европейския съюз към ресурсно-ефективна зелена икономика. Възможностите за Общността в следващия програмен период 2014 - 2020 г.

Търговско-промишлена палата - Стара Загора се обръща с покана към предприемачите, които имат интерес и работят в сферата на еко индустрията, зелената енергия и иновациите, да присъстват на срещата.

Необходимо е потвърждение на участието до 12 юни 2013 г. в Търговско-промишлена палата - Стара Загора чрез имейл: info@chambersz.com или на телефоните на Палатата: 042 626297, 042 626033.Още новини