Начало Новини Актуално Покана за семинар на тема Зелени предприятия – ефективност и възможности

Покана за семинар на тема Зелени предприятия – ефективност и възможности

Актуално

събития семинарФондация Приложни изследвания и комуникации, която е координатор на Enterprise Europe Network – България и Търговско-промишлена палата – Стара Загора организират безплатен семинар на тема Зелени предприятия – ефективност и възможности. Той ще се проведе на 11 април 2013 г. в зала 1 на хотел Верея. Форумът ще бъде официално открит в 9,30 часа.

Семинарът е третият от поредица подобни събития за 2013 г., които се организират в помощ на предприемачите.

Търговско-промишлена палата – Стара Загора и Европейският информационен и иновационен център към палатата е партньор при организирането и провеждането на събитието в Стара Загора.

На семинара Зелени предприятия – ефективност и възможности ще бъдат представени:

  • Практически подходи за повишаване на енергийната ефективност и основните постановки в новия Закон за енергийната ефективност;
  • Възможности за финансиране по Програма Енергийна ефективност и зелена икономика;
  • Екологосъобразно управление на отпадъците, в контекста на секторното законодателство и изискванията към бизнеса;
  • Нормативно-справочна система Сиела – Енергетика и други теми.

Организаторите се подготвили и приятна изненада по време на семинара - Speed networking игра. Играта се състои в атрактивен начин за взаимно запознаване на участниците във форума, като това се прави чрез кратко представяне.

Представителите на 5-те фирми, събрали най-много контакти в играта, ще получат награди.

Семинарът е безплатен, но изисква предварителна регистрацияКрайният срок за регистрация е 9 април 2013 г.

Фондация Приложни изследвания и комуникации е координатор на Enterprise Europe Network – България. Мрежата е най-голямата информационно-консултантска структура в света. Целта ѝ е да подпомага предприятията, научно-изследователските организации, неправителствения сектор и др. в развитието на техния иновативен и бизнес потенциал и да повиши информираността и участието им в програмите и съгласуването на политиките на Европейската комисия, насочени към бизнеса. През 2012 година бяха открити офиси на мрежата в Канада и Индия.

Още новини