Начало Новини Актуално Поискаха по 5000 лв. за неправилно паркиране в Гълъбово

Поискаха по 5000 лв. за неправилно паркиране в Гълъбово

Актуално

Магистратите се занимават с поредния правен казус, роден по неподдържаните от години улици на град Гълъбово. Този път на мушката са двама шофьори на автобуси, паркирали, според кмета, в т.нар. "зелена зона". За изключително тежкото си провинение на тях са им издадени наказателни постановления за по 5000 лева. Те са подписани лично от Николай Тонев.

Според адвоката на потърпевшите Георги Георгиев, делата са куриозни. Най-малкото за това, че за подобни реални нарушения КАТ налага глоби по 50 - 100 лева.
Какъв е случаят накратко с шофьорите на фирма "Експрес" ООД Янко Динев и Ради Радев, които пътуват по направление Стара Загора - Гълъбово - "Ей и Ес - 3С Марица изток 1". На 16 март Динев е помолен от колегата си да му окаже техническа помощ и двамата спират автобусите си на регламентиран паркинг пред градския стадион, извън платното за движение. Докато отстраняват повредата, при тях пристига Диньо Господинов, пазач в община Гълъбово, запознава се със ситуацията, но въпреки това им съобщава, че ще им състави актове. Мотивът е, че ул. "Ал. Стамболийски" попадала в рамките на "зелената зона", забранена за преминаване на МПС над 3.5 тона и 22 пътникоместа. Свидетел при съставянето на актовете пък е Светлана Шикова, главен експерт екология в Общината.
Шофьорите обжалват наказателните постановления и първите заседания по двете дела бяха проведени в края на миналата седмица. В жалбата си до председателя на Районен съд - Гълъбово, адв. Георгиев изтъква несъстоятелността на издадените актове и настоява наказателните постановления да бъдат отменени. Защитата подчертава, че ул. "Ал. Стамболийски" е гранична на т.нар. "зелена зона", а паркингът е разделен от пътното платно и не попада в нея. Освен това, твърди Георгиев, въпросната забранена зона не е обозначена със знаци, които да очертават границите й. Пред представител на вестник Старозагорски новини той изрази увереност, че магистратите ще бъдат обективни и ще преценят, че няма основание за санкции.
Какво се крие зад пресолените наказателни постановления? Логиката показва само едно - не става въпрос нито за нарушения, нито за улиците в Гълъбово, неасфалтирани от десетилетия, а за продължаващата вражда с американския инвеститор, изграждащ новата топлоцентрала. И на двата автобуса има табели, че обслужват именно работещите в "Ей и Ес - 3С Марица изток 1", а претенциите на кмета (вече отстранен от длъжност - временно) към инвеститора са отдавна известни.

Още новини