Начало Новини Актуално Поетът Йордан Атанасов получи почетния плакет на областния управител на Стара Загора

Поетът Йордан Атанасов получи почетния плакет на областния управител на Стара Загора

Актуално
Стара Загора

Областният управител Йордан Николов удостои поета Йордан Атанасов с почетна грамота и плакет на областния управител за цялостната му творческа дейност, издаването на вестник Литературен глас и излизането на неговия 150-ти брой.

Камелия Мирчева, председател на Арт клуб Херос, която предложи Йордан Атанасов за удостояване с почетното отличие, представи творческата му дейност и припомни, че  с група старозагорски писатели през 1992 г. той възстановява едноименния Д. Б. Митов вестник в родния град на писателя, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.
Йордан Атанасов е дългогодишен културен деец, председател и основател на Народно читалище Даскал Петър Иванов - 1988 – Стара Загора и главен редактор на в-к Литературен глас. Той е член на Съюза на българските писатели, автор на 10 стихосбирки и съставител на две антологии. Превеждан е на френски, руски, гръцки и белоруски език. Участва активно в литературния живот на Стара Загора и страната. Носител е на наградата Николай Лилиев на Общинския съвет на Стара Загора и на награди от национални литературни конкурси.
Николов се срещна в залата на областната администрация на чаша вино с журналисти от старозагорските и централни медии.
Проявите са по повод Деня на народните будители и Деня на българската журналистика.

Още новини