Начало Новини Актуално Подписват меморандум за изграждането на индустриална зона Загоре

Подписват меморандум за изграждането на индустриална зона Загоре

Актуално
1КараниколовУтре в Стара Загора пристига министърът на икономиката Емил Караниколов по повод създаването на индустриална зона Загоре.
В 13,30 ч. в общинската зала 2 кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще подпише Меморандум за сътрудничество с Национална компания индустриални зони ЕАД. С меморандума се цели да бъдат създадени условия за развитие на интензивна комуникация между страните, обмяна на опит и добри практики за изработване на общи позиции, постигане на координация и информационен обмен за бъдещи проекти и програми, както и за реализиране на съвместни действия в тази насока.
Това е първата стъпка към изграждането на индустриална зона Загоре като за целта ще бъде създадено смесено дружество между държавата и Община Стара Загора, които ще имат по 50% участие в нея.
Държавата ще участва с пари за изграждането на инфраструктурата,а общината със земя – 110 декара на територията на бившето опитно поле в кв. Зора. Идеята за изграждане на индустриална зона беше подкрепена от всички политически партии в Общинския съвет.

Още новини